Thaiti

Afkomstig uit:

Nijmegen

Klinkt als:

De paringsdans van een gewillige exotische vogeltje

Hoeveelheid zin in Blauwalg:

🦚🦚🦚🦚🦚

Het verhaal:

Al menig vogel is gespot bij de Slingelandse Plassen. Maar dit is wel een heel exotisch exemplaar. Een goede bekende van het al eerder bij ons gespotte “Waltzburgje”. Dus pak je verrekijker, of ga gewoon wat dichter bij het podium staan. En doe een lekker zwoel dansje mee op deze eigenzinnige “exotica-pop”.

Hun geluid is misschien wel het best te omschrijven als de fictieve soundtrack van een dromerige Tarantino space-western; zweterige disco, zonovergoten surf & chicha, afgebluste fuzzrock met een vleugje hedendaagse indie. 

Als een soort kameleon lijken ze de genres die op hun pad komen eigen te maken en de kleuren van een gemiddelde regenboog of sterrennacht in zich op te nemen. Ook live is hier een glimp van op te vangen in hun levendige decor en hun verbindende energie. Gewapend met percussie, zinderende gitaren, opzwepende ritmes en een gezonde liefde voor de 60s & 70s streeft Thaïti elk podium om te toveren tot een gran fiesta. Maak je dus klaar om uit je dak te gaan als Mia Wallace na een 5 dollar shake! 

De band speelde eerder Popronde en bracht in 2019 haar eerste mini-LP genaamd ‘Toucan Bay’ uit. Momenteel werkt het zestal aan nieuw materiaal en staat de band te popelen om weer op tour te gaan.

Duik dieper in Thaiti: