Switch Bones

Is het grunge? Is het punk? Misschien is het wel grungepunk…

Switch Bones is een grungepunktrio uit Tilburg en Dordrecht. De band dompelt catchy popmelodieën onder in een zwaar gitaargedreven geluid, beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age en bestaat uit Erik van Haaren (zang/gitaar), Marjolijn Nestelaar (bas/zang) en Geert Teekens (drums/zang). Switch Bones is eind 2016 opgericht en heeft sindsdien niet stil gezeten. De band bracht een EP en een full length album uit, speelde veel festival- en clubshows, waaronder de Zwarte Cross, een succesvolle Popronde en een tour door Schotland.

De single ‘Sunday Morning’ werd na de release in januari 2019 enthousiast ontvangen door 3FM.

The sky is the limit and the beef is at the bottom!

3FM DJ Herman Hofman was er vroeg bij en schreef over de debuut-EP:
“ Het is rammen en blazen, maar de hooks, de tweede stem, de gitaarsound,
het blijft altijd luchtig genoeg, Switch Bones zompt en vuigt in een donker hol, maar eet daarna wel een frisse salade omdat dat gezonder is. “
Toen songwriter Erik een jaar lang elke dag een nieuwe song op zijn YouTube kanaal uploadde, trok hij de aandacht van Geert. Hij nam contact op met Erik en samen selecteerden zij de meest heavy & catchy tunes uit deze 365 songs. Met deze selectie werd Switch Bones geboren.

De bandleden deden ervaring op in bands als Undeclinable Ambuscade, One in a Million, Cooper, The Laura Palmer Effect en BluefisH. Switch Bones heeft in korte tijd een uitstekende live reputatie opgebouwd en is klaar om nog veel meer publiek in lichterlaaie te zetten!

Erik van Haaren – gitaar, lead vocals
Marjolijn Nestelaar – bas, backing vocals
Geert Teekens – drums, backing vocals

Volg ze op: