Bands

Food

Info

Kaarten

Hiqpy

Spuit zo betoverend hard uit de Slingelandse plas, dat ze zich zelfs bij de Efteling eventjes achter de oren krabben.

Bij de allereerste editie van Blauwalg stonden ze als Nemsis op het podium en lieten ze ons al in katzwijm achter. Het was echter nog maar een voorbode van wat komen ging... Zangeres Abir en bassist Tom zijn terug. En hemeltje lief!!! Hun nieuwe band Hiqpy heeft niet eens de tijd gekregen om lekker onder het oppervlakte te zitten. Uit het niets staan ze op elk denkbare festival te knallen. Dat ze nog tijd voor ons hebben is überhaupt een wonder lieve mensen. En dàt op ons jubileumfeestje!

Wat als Kurt Cobain en Ariana Grande samen een Pokémon zouden krijgen? Ja, dan krijg je zo ongeveer een Hiqpy. Het 4 koppige beestje is speels en ietwat eigenwijs. Superkracht: Spuwt vlammetjes van galmende adlibs en fuzzy gitaren. Ze waren afgelopen jaar te zien op Noorderslag, waar ze zowel door 3voor12 als OOR beoordeeld werden tot een van de beste acts van het festival. De eerste twee livevideo's hebben inmiddels het licht gezien, zie hier.

Hiqpy is unaniem verkozen tot Record Store Day talent van het jaar 2024 (hier) en is door EKKO gekozen tot hun Class Of 2024 (hun talenten).

Recensies ESNS24: deze 15 nieuwe acts maakten het meeste indruk in Groningen - OOR "Het Amsterdamse viertal maakt een weloverwogen intrede in de muziekwereld met nog alleen maar twee live-video’s op eigen YouTube-kanaal en (nog) geen studio-opnames op streamingplatforms, maar de liveshow staat als een huis en dat doet vermoeden dat Hiqpy hoge ogen gooit voor een glansrijke toekomst"

Artiesten Noorderslag nemen publiek mee in therapie - TROUW "Ook indruk maakte Hiqpy, een Amsterdams kwartet dat met dromerige rockliedjes, scherpe gitaarlijnen en vrouwelijke zang in vijftien minuten speeltijd overtuigde op een podium waar ze net op pasten”

De grotere jas zit als gegoten - 3voor12 Utrecht "Hoewel de band nog geen jaar bestaat, zijn ze alles behalve zoekend. De vier bandleden vliegen van indierock via grungy coupleten naar serieuze rockinstrumentalen, maar zonder ooit de controle te verliezen. Met haar steengoede stem pakt de frontvrouw gemakkelijk het steeds groter wordende publiek in. Alles is superstrak en alles klopt: de looks, de moves, de solo’s. Hiqpy is brutaal, hard en eigenzinnig maar oh, zo sympathiek.”

Klinkt als: Een vleugje Wolf Alice maar vooral als zichzelf.

Hoe ver onder het oppervlak: Daar doet Hiqpy niet aan.

Hoeveel zin in Blauwalg: Hiqpy spuit zo betoverend hard uit de Slingelandse plas, dat ze zich zelfs bij de Efteling eventjes achter de oren krabben.

Hiqpy

zie je om 21:00

Op het Zwemdiplodium

Kaarten