Bands

Food

Info

Kaarten

Johan en Jeppe

Een band waarin het onduidelijk is wie er nou Johan heet. Of Jeppe.

Uit Utrecht komen de boys die bijna per ongeluk in een bandsituatie zijn gerold nadat ze een opdracht moesten doen op de middelbare school. Maar dat is eigenlijk best een doorzichtig excuus want ze zijn sinds hun geboorte eigenlijk al voorbestemd om op Blauwalg te komen spelen. Over een heleboel dansbare synthesizer heen doen ze akelig én lief tegen iedereen en zichzelf. Met odes aan mensen en dingen waar je tegelijkertijd van houdt en een hekel aan hebt (Louis van Gaal en Augurken enzo) brengen ze je in emotionele staten als 'vrolijk mét schuldgevoel', 'plaatsvervangend schaamteloos' en 'verliefd vol afkeer' of iets in die richting. 'Apen' noemen ze het zelf, wat herinneringen boven brengt over wat Blauwalg-gangers doen met de bomen rondom het festivalterrein.

Klinkt als: de pijnlijk begaafde kleine broertjes van De Jeugd Van Tegenwoordig die netjes zijn opgevoed en elke drie maanden een proefabonnement op een andere krant nemen.

Hoe ver onder het oppervlak: Precies zo ver als ze zelf willen.

Hoeveel zin in Blauwalg: Deden letterlijk een huwelijksaanzoek aan Blauwalg. Mocht er op 2 september een ambtenaar in de zaal: voltrekken zeker? 💍

Johan en Jeppe

zie je om 15:45

Op het Zwemdiplodium

Kaarten